Recepten

Glutenvrije tabouleh

Dit is een ontzettend frisse en vullende salade. Het gerecht wordt vaak geserveerd als meze (Midden-Oosterse tapas) of als bijgerecht. Ik vind hem ook heerlijk voor de lunch.

De basis in traditionele gerechten is van bulghur, een glutenvol graan. Die heb ik vervangen met quinoa om het glutenvrij te maken. Ook heb ik de tomaatjes uit traditionele recepten vervangen door granaatappelpitjes. Ik heb zelf namelijk een intolerantie voor tomaten. In het recept staan de mogelijkheden voor beiden aangegeven.

Traditioneel serveer je platbrood bij de tabouleh, zodat je hem daarmee kan oplepelen. Verder werkt het perfect in combinatie met bijvoorbeeld falafel of bij gestoofde aubergine met hummus.

Afhankelijk van hoe je het gaat gerbuiken is één schaal genoeg voor een kleine bijgerecht salade voor 4 personen of een lunch voor 1-2 personen.

1 schaal | 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 1 bos peterselie
  • ⅓ bos munt
  • 1 groene peper
  • 1 bosui
  • 90 g granaatapelpitjes óf 3 tomaten
  • 2 citroenen (liefst biologisch)