Recepten

Jukut urap | Indonesische groente salade

Jukut urap is een fantastisch Indonesisch groente gerecht voor op een rijsttafel! Het is super smaakvol! En ook makkelijk om te maken. Het geheim zit hem erin dat je geraspte kokos samen met een boemboe gaar stoomt in bananenblad (klinkt ingewikkelder dan het is). Dat maakt het gerecht ontzettend aromatisch. Je hoeft hiervoor geen speciaal stoommandje te hebben. Zet je vergiet op een pan, doe daarin de kokosbladeren en de vulling, deksel erop en stomen maar.

Je serveert deze salade met wat rijst en bijvoorbeeld kipsaté of vegan rendang.

De ingrediënten zoals limoenblad, geraspte kokos en bananenblad koop je bij Aziatische supermarkten, bijvoorbeeld de Amazing Oriental.

4-5 personen | 45 minuten

Ingrediënten Jukut Urap

Boemboe

  • ½ tl zwarte peperkorrels
  • 8 limoenblaadjes (vriezer of vers)
  • 1 tl zout
  • 3 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 4 rode rawit pepers
  • ½ tl trassi (laat weg voor vegan optie)

Overig

  • 150 g geraspte kokos
  • 1 bananenblad (diepvries)
  • 100 g spitskool
  • 250 g sperzieboontjes
  • 150 g taugé
  • 100 g spinazie
  • sap van 1 limoen
  • 50 ml kokosmelk