Recepten

Rode linzenköfte

Deze plantaardige ‘worstje’, ook wel bekend als Mercimek Köfte, zijn een geliefd gerecht in Turkije. Ze worden traditioneel gemaakt van rode linzen en bulgur. Voor deze versie gebruik ik glutenvrije couscous. Ik gebruik de couscous van New Age, op basis van mais- en rijstmeel.

Je eet de köfte in een knapperig slablad, besprenkeld met een vleugje fris citroensap. Het is de perfecte balans tussen hartig en verfrissend!

Een bord vol | 35 minuten

Ingrediënten

  • 100 g rode linzen
  • 300 ml kokend water
  • ½ tl zout
  • 80 g glutenvrije couscous
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 25 g tomatenpuree
  • 10 g Turkse peperpasta (biber salsaci)
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl chilivlokken (liefst Turkse pul biber)
  • 2 lente-uitjes
  • 10 gr peterselieblaadjes
  • bladeren van 1 grote krop sla
  • 1 citroen in, kleine partjes⁠