Recepten

Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator

Ik ben gek op de Libanese keuken. En zeker op deze wraps! Ik maak ze graag als er bezoek komt in een kleine snack variant. Perfect voor bij een borrel of bijvoorbeeld een spelletjesavond (zie tweede foto, je kan erop klikken). Je kan ze ook groter maken, dan zijn ze als hoofdmaaltijd of als lunch.

De smaken en structuren van de vulling van dit recept zijn fantastisch samen. Zacht en vullend door de bloemkool, knapperig en fris door de wortel en rucola en lekker romig door de tarator.

Tarator is een saus op basis van tahin (sesampasta), citroensap en water. Hij is heerlijk romig. En zeg nou zelf, tarator is toch de mooiste naam ooit voor een saus? Spreek het dan ook vooral hardop uit als je het gerechtje opdient aan tafel, waarbij je de ‘r’ lekker over je tong laat rollen. Succes gegarandeerd.

12 stuks | 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote winter wortel
  • 250 ml natuurazijn
  • 2 el honing
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 2 laurierbladeren
  • 2 cm gember
  • ½ bloemkool
  • 3 el kokosolie
  • evt. 2 tl ras el hanout
  • portie glutenvrije wrap-deeg
  • 200 ml tahin (wit / ongeroosterd)
  • sap van ½ citroen + 1 citroen
  • 50 g rucola