Ik gebruik deze heerlijke dragon-citrusolie door salades, maar ook bijvoorbeeld als saus over de ravioli.
In de koelkast blijft hij minimaal 2 weken houdbaar, dus als je een flesje maakt kan je hem volop gebruiken.
500 ml | 25 minuten
Ingrediënten Dragon-citrusolie
- 500 ml goede olijfolie
- 15 gram dragon (kan ook meer als je hem sterker wil)
- 1 citroen
Bereiden
1. Bereid de smaakmakers voor. Pluk de blaadjes van de dragon en leg die in een vergiet. Schil de citroen en let hierbij op dat je zo min mogelijk wit van de schil meeneemt.
2. Maak de dragon-citrusolie. Doe vervolgens de blaadjes en schillen in een steelpannetje samen met de olie. Blend het geheel eventjes met een staafmixer. Het is niet erg als er nog stukjes in blijven zitten. Verwarm het pannetje vervolgens op een laag vuur gedurende 15 minuten. Het is de bedoeling dat de olie warm wordt, maar niet gaat koken.
3. Bewaar. Zeef de olie door een vergiet en doe in een leuke fles. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. De olie is ongeveer 2 weken houdbaar.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof smaakmakers?