Pasta met snijbietpesto is een lekker snel en smaakvol gerecht. Wat zo fijn is aan pesto is dat het een goede manier is om rauwe bladgroenten binnen te krijgen. Hierdoor blijven sommige voedingstoffen zoals vitamine C behouden. Plus, het is heel snel te maken. Alles in de blender en klaar.
In dit gerecht gebruik ik snijbiet, wat naast vitamine C rijk is aan vezels en een ontstekingsremmende werking heeft. Je kan dit ook vervangen door een andere bladgroente die je in huis hebt liggen.
Tip. Maak wat meer van de pesto dan je eigenlijk nodig hebt voor dit recept. En doe dit de volgende dag op je brood of serveer met crackers als dip.
2 porties | 30 minuten
Ingrediënten voor Pasta met snijbietpesto
Pesto
- 150 g snijbietblad, zonder taaie stelen (of andere bladgroente zoals spinazie)
- 100 g walnoten
- 4 tenen knoflook
- 100 ml lekkere olijfolie
- 2 citroenen
Toppings
- 100 g tuinbonen
- 10 st cherrytomaatjes
- 8 ansjovisfilets (laat weg voor vegan optie)
Overig
- 200 g glutenvrije pasta
- 50 g kalamata olijven (zonder pit)
- paar basilicumblaadjes ter garnering
Bereiden
1. Kook de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is, giet je hem af en doe je hem terug in de pan.
2. Maak de pesto. Verwijder ondertussen bij de snijbiet de stelen als die dik en taai zijn. Maal de snijbiet, walnoten, knoflook, olijfolie, citroenrasp, en sap van de citroen samen tot een pesto met je staafmixer of keukenmachine. Er mogen nog best wat stukjes inzitten. Is de pesto te droog? Doe er dan nog wat extra olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper.
3. Maak de topping. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Je kan ervoor kiezen om de tuinbonen dubbel te doppen, dus nog van het buitenste vliesje te ontdoen. Je kan deze stap overslaan als je haast hebt. Bak de tomaat samen met de tuinbonen en ansjovis 5 minuutjes in een pan met wat olijfolie.
4. Serveer. Roer de pesto door de pasta heen, zodat deze rondom goed bedekt is. Mocht de pasta te veel zijn afgekoeld, kun je het kort (5 minuten) nog even opnieuw verwarmen. Verdeel de pasta over de borden en leg daarop de tomaten, tuinbonen en ansjovis en ook de olijven en basilicum blaadjes.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof pasta recepten?