Recepten

Pasta met snijbietpesto

Pasta met snijbietpesto

Pasta met snijbietpesto is een lekker snel en smaakvol gerecht. Wat zo fijn is aan pesto is dat het een goede manier is om rauwe bladgroenten binnen te krijgen. Hierdoor blijven sommige voedingstoffen zoals vitamine C behouden. Plus, het is heel snel te maken. Alles in de blender en klaar.

In dit gerecht gebruik ik snijbiet, wat naast vitamine C rijk is aan vezels en een ontstekingsremmende werking heeft. Je kan dit ook vervangen door een andere bladgroente die je in huis hebt liggen.

Tip. Maak wat meer van de pesto dan je eigenlijk nodig hebt voor dit recept. En doe dit de volgende dag op je brood of serveer met crackers als dip.

2 porties | 30 minuten

Ingrediënten voor Pasta met snijbietpesto

Pesto

  • 150 g snijbietblad, zonder taaie stelen (of andere bladgroente zoals spinazie)
  • 100 g walnoten
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml lekkere olijfolie
  • 2 citroenen

Toppings

  • 100 g tuinbonen
  • 10 st cherrytomaatjes
  • 8 ansjovisfilets (laat weg voor vegan optie)

Overig

  • 200 g glutenvrije pasta
  • 50 g kalamata olijven (zonder pit)
  • paar basilicumblaadjes ter garnering