Recepten

Tajine met kip, ui, ingemaakte citroen en olijven

Een ideaal gerecht om te maken als je een dagje thuis bent. Het moet namelijk lang marineren en op het vuur pruttelen, maar zonder dat je zelf echt veel hoeft te doen. Dus je kan verder gewoon aan het werk, alleen af en toe even pauze nemen om te roeren. Het zijn heerlijke verwarmende smaken met een leuke twist door de citroen.

Heb je geen tajine? Geen probleem. In een gewone stoofpan kan het ook.

4 personen | 140 minuten + 2 uur marineren

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen gember
  • ¼ tl zout
  • 1200-1500 g kippenvlees aan bot (bijvoorbeeld bouten)

Voor de tajine

  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 6 uien
  • 20 g koriander (inclusief steeltjes)
  • 6 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen gember
  • paar saffraandraadjes (optioneel)
  • 200 ml kippenbouillon (met weinig zout)
  • 100 g ingemaakte citroen
  • 120 g kalamata olijven