Recepten

Curry van zoete aardappel en spinazie met komkommerraita

Dit is een heerlijk romige curry⁠ met zoete aardappel in de hoofdrol. En daarmee ook heel gezond!

Zoete aardappelen bevatten onder andere veel bètacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is essentieel voor een gezond immuunsysteem en kan ook gunstig zijn voor de ogen en de huid. En ondanks wat de naam suggereert, hebben zoete aardappelen hebben een relatief lage glycemische index (suikerwaarde). Lager dan bijvoorbeeld gewone aardappelen. Dit draagt bij aan een stabiele bloedsuikerspiegels. En dat is fijn voor het behouden van meer energie – geen overbodige luxe voor mensen met Hashimoto. En ook niet onbelangrijk, de vezels in zoete aardappelen ondersteunen de spijsvertering en dragen bij aan een gezonde darmflora, wat belangrijk is voor een goede opname van voedingsstoffen. Kortom, een heerlijke maaltijd die ook de gezondheid ondersteunt.

4 personen | 45 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappels
  • 2 uien
  • halve bol knoflook
  • 8 curry blaadjes
  • 1 tl asafoetida (optioneel)*
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 blikken kokosmelk**
  • 600 g spinazie
  • 1 komkommer
  • 8 el kokosyoghurt⁠**

*Koop bij een Aziatische supermarkt

**Volg je een AIP dieet, let er dan op dat je kokosmelk hebt zonder toevoegingen en kokosyoghurt met toevoegingen die geschikt zijn voor het dieet. ⁠