Recepten

Indiase rode linzencurry

Indiase rode linzencurry

De Indiase keuken is ideaal voor mensen die geen gluten, zuivel, soja en suiker eten. Deze Indiase rode linzencurry is daarop geen uitzondering. Deze dahl is echt heerlijk!⁠

De basis van rode linzen zorgt dat dit gerecht vol zit met ijzer en vezels. Dit zorgt onder andere voor gezonde darmen en een stabiele bloedspiegel. Musts voor mensen met Hashimoto.

Je kan voor de boodschappen bij een Indiase of Aziatische supermarkt terecht. Ik haal mijn ingrediënten zelf graag bij Tjins.

4 personen | 75 minuten

Ingrediënten Indiase rode linzencurry

Linzen

  • 250 g rode splitlinzen
  • scheutje azijn

Curry basis

  • 3 el kokosolie
  • 1 ui
  • 1½ tl zout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el gember-knoflookpasta*
  • 2 groene rawit-pepertjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tomaat
  • 1 tl garam masala

Finishing touch

  • 2 el kokosolie
  • 1 tl komijnzaad
  • ¼ tl asafoetida
  • 7-8 kerrieblaadjes
  • ½ tl chilipoeder
  • 3 handjes spinazie

Serveren met:

*Kun je eventueel vervangen door gember en knoflook met een beetje water fijn te malen.