Recepten

Indiase varkenscurry

De Indiase keuken leent zich perfect voor diëten zonder gluten, zuivel, soja en suiker. Deze smaakvolle curry is daarop geen uitzondering. In plaats van rijst serveerde ik hem met quinoa. Als je niet tegen quinoa kunt, is rijst een goede vervanger. Erbij serveer ik een verfrissende komkommerraita (yoghurt saus), voor wat tegenwicht tegen de volle currysmaak. Het kost wel wat voorbereiding en stooftijd om te maken, maar dat is het wat mij betreft zeker waard. ⁠

2 personen | 65 minuten + 6 uur marineren

Ingrediënten

  • 1 el chilivlokken
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • ½ kaneelstokje
  • 3 zwarte peperkorrels
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el kokosolie
  • 350 g varkensstoofvlees
  • ½ tl kurkuma
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui
  • 100 g kokosyoghurt
  • ⅓ komkommer
  • 120 g quinoa
  • Koriander & munt, ter garnering