Recepten

Indiase aardappelcurry

Indiase aardappelcurry

Deze Indiase aardappelcurry is een van de lekkerste curry’s die ik ooit heb gegeten! Punjabi dum aloo (Hashimoto versie). Echt verslavend. Je moet er wel even een ritje naar een Aziatische of Indiase supermarkt voor maken, maar geloof me, het is het meer dan waard. En als je eenmaal alles in huis hebt, is het niet zo moeilijk meer om te maken. En je vindt op deze website meer Indiase gerechten, dus alles wat je haalt kan je wat mij betreft zeker ook in andere maaltijden gebruiken. Bestel je liever online? Ik ben fan van Tjin’s Toko.

Kun je niet tegen aardappels? Vervang die dan door aardperen. Is minstens net zo lekker!

2-3 personen | 60 minuten

Ingrediënten Indiase aardappelcurry

Curry pasta

  • 1 el mosterd- of milde olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 rawit-peper of 1 gewone rode peper (optioneel)
  • 2 el gember-knoflookpasta*
  • 10 cashewnoten

Curry basis

  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl asafoetida
  • 1 laurierblad
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1½ tl Kashmiri chilipoeder (of 1 tl chilipoeder)
  • 150 g kokosyoghurt
  • 1 tl zout
  • 50 ml kokosroom**
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl gemalen fenegriek

Overig

  • 3 el mosterd- of milde olijfolie
  • 500 g kruimige aardappels (of aardperen)
  • koriander ter garnering
  • rijst of glutenvrije roti voor erbij⁠

*Kan je vervangen door gember, knoflook en een beetje water samen te pureren.

**Kokosroom krijg je door een blik kokosmelk een paar uur in de koelkast te zetten. Door de kou scheidt de room zich van het water en kan je die er zo uit scheppen. Gebruik je vaker kokosroom? Zorg dat je altijd een blik in de koelkast hebt staan, grijp je nooit mis.