Dit is een van mijn favoriete snacks. Chips van bakbanaan uit de oven. Het is super snel en makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en je kan het zo eten of met bijvoorbeeld een avocadosalsa. Als je ze vol belegd werken ze eigenlijk als een soort crackers. Helemaal ideaal voor de mensen onder ons die geen chips willen of kunnen eten.
Je maakt deze chips van groene bakbananen. Ze zijn daarom zeker niet zoet van smaak, zoals je van bananen gewend bent. Het komt eerder in de buurt van aardappel.
1 portie | 20 minuten
Ingrediënten
- 1 bakbanaan (liefst groen)
- Wat olijfolie (liefst in spray)
- Beetje zout
Bereiden
1. Voorbereiding. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bakbanaan en snijd deze in hele dunne plakjes. Gebruik bij voorkeur een dunschiller. Leg de plakjes in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Met mijn formaat oven heb ik voor 1 banaan 2 bakplaten nodig. Besprenkel met een heel dun laagje olijfolie. Een olijfoliespray is handig hiervoor, maar je kan ook een kwastje gebruiken. Voeg een snufje zout toe en plaats ze in de oven.
2. Bakken. Bak de chips ongeveer 12 minuten tot ze lekker krokant zijn. Keer ze halverwege om en houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden. De baktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de plakken en de oven die je gebruikt. Haal ze uit de oven als ze krokant zijn, maar niet verbrand. Laat ze even afkoelen, zodat ze nog knapperiger worden.
Eet smakelijk!