Recepten

Nachoschotel

Deze schotel is een middenweg tussen een borrelgerecht en een dinner. Binner? Dirrel? Is hier een officiële term voor? Het fijne is dat de borrel daarmee echt lekker lang kan duren. Perfect om gezellig samen op te eten, of stiekem in je eentje voor de tv op te peuzelen.

Dit gerecht is ook ideaal voor op vakantie. Het is op 1 pitje te maken en de ingrediënten kun je op de meeste plekken wel vinden. En zeg nou zelf, een beter moment om te dirrelen dan op vakantie is er niet toch? ⁠

1 schaal | 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 worst*
  • 2 tl oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g zwarte (of andere) bonen uit blik
  • ½ paprika
  • 2 tomaten
  • 1 bosui
  • 1 el olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • sap van een halve citroen
  • 1 zak tortillachips naturel**

*Check de ingrediënten of je ze kan hebben, anders kan gehakt ook

**Zijn meestal glutenvrij, maar altijd goed om even te checken