Dit is een lekkere glutenvrije pasta die je in no time op tafel zet. Ideaal als je na een drukke dag snel iets op tafel wil hebben wat goed voedzaam is en lekker. Je kan er elke glutenvrije pasta voor gebruiken die jij lekker vindt.
2 personen | 25 minuten
Ingrediënten
- 150 g speklappen
- 1 grote ui
- 150 g champignons
- 200 g spinazie
- 3 el edelgist
- 3 el kokosroom (optioneel)*
- 150-200 gr glutenvrije pasta
- 4 el kalamata olijven
*Kokosroom kun je in sommige winkels kopen maar ook krijgen door een blik kokosmelk een paar uur in de koelkast te zetten. Door de kou scheid de room zich van het water uit het blik. De room kun je er dan vervolgens zo uit scheppen. Ik heb altijd een blik in de koelkast staan, zodat je het altijd in huis hebt.
Bereiden
1. Bak het vlees. Snijd de speklappen in kleine reepjes van ongeveer een halve centimeter dik. Bak ze met een klein beetje olie in een grote koekenpan tot ze rondom kleuren en knapperig worden. Haal uit de pan en leg apart voor later.
2. Maak de saus. Snipper de ui en bak deze in dezelfde pan in het vet van het vlees een paar minuten. Snijd ondertussen de champignons in stukken en voeg ze ook toe aan de pan. Laat rustig 10 minuten bakken en schep ondertussen om. Voeg dan de spinazie toe en roer door tot alle spinazie geslonken is. Roer vervolgens het edelgist en de kokosroom door de saus als je deze romiger wilt hebben. Doe de spek dan terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper.
3. Maak de pasta. Kook ondertussen de pasta gaar en schep deze op borden. Giet de saus erover en verdeel als laatste de olijven over de pasta.
Eet smakelijk!