Recepten

Zuivelvrije Butter Chicken

Zuivelvrije Butter Chicken

Deze zuivelvrije butter chicken is een heerlijke variant op het populaire Indiase gerecht, voor iedereen die geen zuivel eet. Butter Chicken kun je in bijna ieder Indiaas restaurant krijgen, maar een zuivelvrije variant heb ik nog nooit ergens gezien. Dus zelf maken maar! Deze variant is net zo romig als het origineel door het gebruik van cashew- en kokosroom.

Wil je echt gaan voor de lekkerste smaken, maak dan eens zelf de garam masala kruidenmix. Het is zo gedaan, en al je Indiase gerechten smaken de komende tijd nóg lekkerder.

Ik heb het recept zo gemaakt dat je ervoor gewoon langs de supermarkt kan om alles in te kopen. Mocht je ook alle ingrediënten met een * willen toevoegen, ga dan eens langs een Aziatische supermarkt of bestel online bij bijvoorbeeld Tjins.

Verder maak je het gerecht helemaal af door er rijst of zelfgemaakte glutenvrije roti of naan bij te serveren.

4 personen | 75 minuten

Ingrediënten Zuivelvrije Butter Chicken

Kip + marinade

  • 800 g kipdijfilet (zonder vel)
  • 2 tl zout
  • sap van ½ limoen
  • 1 tl kurkuma
  • 4 tl garam masala
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen fenegriek*
  • ½ tl gemalen foelie*
  • ½ tl mangopoeder (amchur)*
  • 3 el milde olijfolie

Cashewroom

  • 100 g cashewnoten
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl garam masala

Curry basis

  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 150 g tomatenpuree of nomatensaus
  • 4 el kokosolie

Overig

*Kun je deze ingrediënten niet vinden? Vervang ze dan door eenzelfde hoeveelheid garam masala.

**In sommige winkels kun je kokosroom kopen. Kun je dat niet vinden, zet dan een blik kokosmelk een paar uur van tevoren in de koelkast. Als de kokosmelk goed koud is scheidt de room zich van het water en kan je de room er zo uit scheppen.