Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator

Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator

Ik ben gek op de Libanese keuken. En zeker op deze Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator! Ik maak ze graag als er bezoek komt in een kleine snack variant. Perfect voor bij een borrel of bijvoorbeeld een spelletjesavond (zie tweede foto). Je kan ze ook groter maken, dan zijn ze als hoofdmaaltijd of […]

Kip-schnitzel met ansjovis-mayo & witlofsalade

Kip-schnitzel met ansjovis-mayo & witlofsalade

Deze kip-schnitzel met ansjovis-mayo & witlofsalade combineert het krokante van de schnitzel, met de hartige smaak van de zelfgemaakte ansjovismayonaise en met bittere en zoetzure smaken in de salade. Heerlijk. De inspiratie voor de smaakcombinatie komt uit het kookboek Italopop van Vanja van der Leeden (sowieso een aanrader wat betreft smaken, al moet je wel […]

Glutenvrije rotiplaten met spliterwten

Glutenvrije rotiplaten met spliterwten

O wat ben ik toch dol op de Surinaamse keuken en vooral op een goeie rotiplaat met een lekkere curry! Een van de jammerste dingen van een glutenvrij dieet volgen is dat ik alleen nog rijst bij mijn curry’s kon eten. Ook lekker, maar ik hou zo van roti. Deze glutenvrije rotiplaten met spliterwten zijn […]

Fatteh met rijst en kip

Fatteh met rijst en kip

Deze fatteh met rijst en kip is een Midden-Oosterse versie van loaded nachos. Het wordt gemaakt met een basis van geroosterd platbrood (soort chips) met daarover een vulling van vlees en/of groente, yoghurt en tahin. In deze versie heb ik er rijst en kip overheen gedaan en de rijst gevuld met verse kruiden, kikkererwten, doperwten […]

Home-made Granola | Glutenvrij

Home-made Granola

Deze home-made granola maak ik graag voor thuis én voor retraites waar ik kook. En hij is zonder uitzondering altijd een succes. Van meerdere retraite-deelnemers heb ik gehoord dat ze hem nu ook regelmatig zelf thuis maken. En het is zo waar, zo lekker koop je het niet in winkel! Daarnaast vind je zelden goede granola […]

Home-made shoarma wraps | Glutenvrij

Home-made shoarma wraps

Wat mij betreft zijn home-made shoarma wraps hét perfecte vrijdag diner. Zo lekker en makkelijk te maken en helemaal glutenvrij, zonder in te leveren op smaak. En het heeft ook iets gezelligs dat iedereen zijn eigen wrap kan samenstellen.  Ik marineer het vlees vaak begin van de middag en als ik tijd heb bereid ik […]

Tim’s nasi

Tim’s nasi

Tim’s nasi is een van mijn favoriete gerechten voor een avond samen gezellig op de bank. Deze nasi maakte mijn vriend vaak en ik vind hem altijd zo lekker. Dus ik heb het recept bij hem opgevraagd. Het vlees is een beetje zoutig en zoetig tegelijkertijd, en is goed op smaak door de kruiden. En […]

Indiase mango-mosterd | Aam Kasundi

Indiase mango-mosterd

Deze Indiase mango-mosterdis heerlijk romig, licht zoetig en medium pittig van smaak. Ik kan iedereen aanraden om hiervan een potje in de koelkast te hebben staan. Serveer hem op alles. Bij de worst, zuurkool, bij vis, op een broodje, nomnomnom. Je kan hem ook gebruiken als smaakmaker in sauzen en marinades. In de koelkast hou […]

Snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie

Snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie

Deze snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie is een lekkere glutenvrije pasta die je in no time op tafel zet. Ideaal als je na een drukke dag snel iets op tafel wil hebben wat goed voedzaam is en lekker. Je kan er elke glutenvrije pasta voor gebruiken die jij lekker vindt en in je […]

Dragon-citrusolie

Dragon-citrusolie

Ik gebruik deze heerlijke dragon-citrusolie door salades, maar ook bijvoorbeeld als saus over de ravioli. In de koelkast blijft hij minimaal 2 weken houdbaar, dus als je een flesje maakt kan je hem volop gebruiken. 500 ml | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Dragon-citrusolie 500 ml goede olijfolie 15 gram dragon (kan ook meer als […]