Recepten

Home-made Granola

Deze granola maakte ik voor een retraite. Ik had er niet bij gezegd dat het home made was, toch viel dat al snel op. Meerdere mensen kwamen naar de keuken gelopen om te vragen of ik hem zelf gemaakt had. (Heel goed voor mijn ego) Maar het is waar, zo lekker koop je het niet in winkel! Daarnaast vind je zelden goede granola in de winkel die glutenvrij én suikervrij is. Eet dit met een bakje kokosyoghurt en je hebt een heerlijk zuivelvrij ontbijtje.

Ik raad aan om meteen 2 potten te maken. Je kan het vrij lang bewaren en het is gewoon verslavend lekker. Het is even een werkje, maar dan heb je daarna wel hele makkelijke snelle ontbijtjes voor jezelf klaarstaan.

2 potten | 40 minuten + goed laten koelen

  • 4 el kokosolie
  • 350 g gemengde noten*
  • 2 tl zout
  • 8 el honing**
  • 300 g glutenvrije havermout
  • 200 g zonnebloempitten
  • 100 g sesamzaadjes
  • 100 g kokossnippers

*Als je ze gehakt kan vinden, koop die dan. Dat scheelt weer werk.

**Liever vegan? Vervang de honing dan door kokosbloesemsuiker. Liever helemaal geen suiker? Het kan ook eventueel ook zonder.