Recepten

Home-made shoarma wraps

Wat mij betreft hét perfecte vrijdag dinner. Zo lekker en makkelijk te maken en helemaal glutenvrij, zonder in te leveren op smaak. En het heeft ook iets gezelligs dat iedereen zijn eigen wrap kan samenstellen. Ik marineer het vlees vaak begin van de middag en als ik tijd heb bereid ik het deeg dan ook vast even voor. Dan is het ‘s avonds slechts een kwestie van afbakken. Als je de taken met zijn tweetjes kan verdelen, staat het in een kwartier op tafel. Wij maken er meestal 2 per persoon voor volwaardige avondmaaltijd. Ik maak het ook wel eens als lunch, dan heb ik er meestal aan eentje genoeg.

4 stuks | 60 minuten

Ingrediënten

  • 4 glutenvrije wraps
  • 300 gr kippendijen
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 kardemompeulen
  • ½ kaneelstokje
  • 1 gedroogde peper
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 paprika

Serveer toppings erbij die je lekker vind / wat je in huis hebt, zoals sla, bosui, sambal, knoflooksaus, hummus, pickles, etc.