Recepten

Glutenvrije rotiplaten met spliterwten

O wat ben ik toch dol op de Surinaamse keuken en vooral op een goeie rotiplaat met een lekkere curry. Een van de jammerste dingen van een glutenvrij dieet volgen is dat ik alleen nog rijst bij mijn curry’s kon eten. Ook lekker, maar ik hou zo van roti. En ik ben duidelijk niet de enige! Toen ik vroeg of er geïnteresseerden waren in het recept werd er massaal gereageerd. Dus, bij deze!

10 stuks,  ø 20 cm | 75 minuten

Ingrediënten

  • 100 g gele spliterwten
  • 530 ml water
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl zout
  • 500 g + extra rijstmeel*
  • 20 g bakpoeder
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode peper (optioneel)
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el gesmolten kokosolie

*Gebruik fijn gemalen rijstmeel. Als het te grof is, is het moeilijk om de pannenkoekjes echt goed te vormen. Ik gebruik het liefst volkoren rijstmeel of Aziatische rijstmeel (die is heel fijn gemalen).