Recepten

Fatteh met rijst en kip

Fatteh is de Midden-Oosterse versie van loaded nachos. Het wordt gemaakt met een basis van geroosterd platbrood (soort chips) met daarover een vulling van vlees en/of groente, yoghurt en tahin. In deze versie heb ik er rijst en kip overheen gedaan en de rijst gevuld met verse kruiden, kikkererwten, doperwten en een topping van granaatappelpitjes.

Voor de basis van geroosterd platbrood gebruik ik mijn glutenvrije platbroden. Die zijn perfect voor dit gerecht. Ik maak die in grote batches, die ik in de vriezer bewaar. Je kan ze natuurlijk ook inkopen voor dit recept. Zorg dan wel dat je platbroden koopt zonder toegevoegde suikers.

4 personen | 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kip aan bot
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 15 g koriander
  • 15 g peterselie
  • 5 tenen knoflook
  • 200 g rijst (bijvoorbeeld basmati)
  • 300 ml kippenbouillon
  • 100 g gekookte kikkererwten (kan gewoon uit blik)
  • 100 g doperwten (kan uit vriesvak)
  • 4 glutenvrije platbroden
  • 400 ml kokosyoghurt
  • 100 ml tahin
  • 2 citroenen
  • 90 g granaatappelpitjes