Recepten

Kip-schnitzel met ansjovis-mayo & witlofsalade

Dit gerecht combineert het krokante van de schnitzel, met de hartige smaak van de zelfgemaakte ansjovismayonaise en met bittere en zoetzure smaken in de salade. Heerlijk. De inspiratie voor de smaakcombinatie komt uit het kookboek Italopop van Vanja van der Leeden (sowieso een aanrader wat betreft smaken, al moet je wel veel aanpassen voor een Hashimoto dieet). Hierbij mijn versie van het gerecht.

Het leukste van het maken van schnitzels vind ik altijd het plat slaan van het vlees. Op de een of andere manier geeft dat me altijd veel voldoening. Dus, leef je uit. Het lucht op.

4 personen | 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 eieren, op kamertemperatuur (!)
  • 150 ml milde olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl mosterd
  • 1 blikje anjovisfilets op olijfolie (45 g)
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 g rucola
  • 2 handsinaasappels
  • 150 g kalamata olijven
  • 2 el goede olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • 100 g fijn rijstmeel (of ander glutenvrij meel)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 120 g grof rijstmeel (of ander glutenvrij paneermeel)
  • handje edelgistvlokken (optioneel)