Of op z’n Engels: Carrot cake balls. Dit is de perfecte snack als je snel voor een grote groep iets moet maken. Of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Het is zo klaar en stiekem ook nog best gezond. Daarnaast is het ook geschikt voor mensen die vegan eten en mensen die niet tegen gluten, noten of zuivel kunnen. Oftewel, voor bijna iedere groep is deze snack een goed idee.
12 stuks | 15 minuten
Ingrediënten
- 100 g glutenvrije havermout
- 1 tl speculaaskruiden
- 150 g wortel (voorgesneden)
- 12 st dadels
- 2 el gemalen kokos
- 2 el ahornsiroop (optioneel)
Bereiden
1. Maak het deeg. Snijd de wortel en dadels klein. Doe alles behalve de kokos in een keukenmachine en maal tot een kleverig beslag. Proef of je de ballen zoet genoeg vindt. Zo niet, voeg er dan wat ahornsiroop aan toe. Maar niet te veel, je moet er wel ballen van kunnen blijven maken.
2. Maak de ballen. Verdeel het deeg in gelijke porties en rol er ballen van. Rol ze vervolgens door de gemalen kokos zodat ze rondom bedekt zijn.
Eet smakelijk!