Deze soep met rode ui en zoeteaardappel is een lekker kruidige soep die je zo op tafel zet. Zoete aardappelen zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en antioxidanten. Je krijgt dus ook meteen een hoop goede stoffen binnen ✨
3 porties | 20 minuten
Ingrediënten Soep met rode ui en zoete aardappel
- 1 grote rode ui
- 1 zoete aardappel
- 2 tl chilivlokken
- 2 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 liter bouillon
- cashewroom
- gedroogde munt ter garnering
Bereiden
1. Bereid de soep voor. Snij de ui in ringen en fruit aan. Snij de zoete aardappel en voeg toe aan de pan. Voeg na een paar minuten de kruiden toe. Laat een minuutje meebakken tot alles lekker gaat geuren. Voeg de bouillon erbij en laat ongeveer een kwartiertje pruttelen, tot de zoete aardappel goed zacht is.
2. Maak de soep af. Pureer het geheel tot een gladde soep. Schenk in kommen en serveer met een dot cashewroom en wat munt erover.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer Hashimoto-proof soeprecepten?