Tagliatelle met asperges, zalm en citroen

Tagliatelle met asperges, zalm en citroen

Yes, het is weer aspergeseizoen! Dit keer geen klassieke variant, maar een lekkere romige frisse pasta. De basis lijkt een beetje op pasta carbonara, door het ei te gebruiken als basis van de romige saus. De smaak van deze tagliatelle met asperges, zalm en citroen is echt puur lente. Het allerlekkerste is om de pasta […]

Tajine met kip, ui, ingemaakte citroen en olijven

Tajine met kip

Een tajine met kip is een ideaal gerecht om te maken als je een dagje thuis bent. Het moet namelijk lang marineren en op het vuur pruttelen, maar zonder dat je zelf echt veel hoeft te doen. Dus je kan verder gewoon aan het werk, alleen af en toe even pauze nemen om te roeren. […]

Glutenvrije tabouleh

Glutenvrije tabouleh

Dit is een ontzettend frisse en vullende salade, deze glutenvrije tabouleh. Het gerecht wordt vaak geserveerd als meze (Midden-Oosterse tapas) of als bijgerecht. Ik vind hem ook heerlijk voor de lunch. De basis in traditionele gerechten is van bulghur, een glutenvol graan. Die heb ik vervangen met quinoa om het glutenvrij te maken. Ook heb […]

Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

Deze slawrap met avocado en garnaaltjes vind ik een echte verwenlunch. Zo klaar en het geeft echt een gevoel van luxe. Sowieso vind ik slawraps altijd een top idee voor de lunch, omdat je door de afwezigheid van koolhydraten erna niet zo’n inzak moment hebt. Voor deze versie heb je eigenlijk geen keuken nodig en […]

Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator

Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator

Ik ben gek op de Libanese keuken. En zeker op deze Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator! Ik maak ze graag als er bezoek komt in een kleine snack variant. Perfect voor bij een borrel of bijvoorbeeld een spelletjesavond (zie tweede foto). Je kan ze ook groter maken, dan zijn ze als hoofdmaaltijd of […]

Kip-schnitzel met ansjovis-mayo & witlofsalade

Kip-schnitzel met ansjovis-mayo & witlofsalade

Deze kip-schnitzel met ansjovis-mayo & witlofsalade combineert het krokante van de schnitzel, met de hartige smaak van de zelfgemaakte ansjovismayonaise en met bittere en zoetzure smaken in de salade. Heerlijk. De inspiratie voor de smaakcombinatie komt uit het kookboek Italopop van Vanja van der Leeden (sowieso een aanrader wat betreft smaken, al moet je wel […]

Glutenvrije rotiplaten met spliterwten

Glutenvrije rotiplaten met spliterwten

O wat ben ik toch dol op de Surinaamse keuken en vooral op een goeie rotiplaat met een lekkere curry! Een van de jammerste dingen van een glutenvrij dieet volgen is dat ik alleen nog rijst bij mijn curry’s kon eten. Ook lekker, maar ik hou zo van roti. Deze glutenvrije rotiplaten met spliterwten zijn […]

Fatteh met rijst en kip

Fatteh met rijst en kip

Deze fatteh met rijst en kip is een Midden-Oosterse versie van loaded nachos. Het wordt gemaakt met een basis van geroosterd platbrood (soort chips) met daarover een vulling van vlees en/of groente, yoghurt en tahin. In deze versie heb ik er rijst en kip overheen gedaan en de rijst gevuld met verse kruiden, kikkererwten, doperwten […]

Home-made Granola | Glutenvrij

Home-made Granola

Deze home-made granola maak ik graag voor thuis én voor retraites waar ik kook. En hij is zonder uitzondering altijd een succes. Van meerdere retraite-deelnemers heb ik gehoord dat ze hem nu ook regelmatig zelf thuis maken. En het is zo waar, zo lekker koop je het niet in winkel! Daarnaast vind je zelden goede granola […]

Home-made shoarma wraps | Glutenvrij

Home-made shoarma wraps

Wat mij betreft zijn home-made shoarma wraps hét perfecte vrijdag diner. Zo lekker en makkelijk te maken en helemaal glutenvrij, zonder in te leveren op smaak. En het heeft ook iets gezelligs dat iedereen zijn eigen wrap kan samenstellen.  Ik marineer het vlees vaak begin van de middag en als ik tijd heb bereid ik […]