Recepten

Indonesische kip in pittige kokossaus

Indonesische kip in pittige kokossaus, of in het Indonesisch: ayam kalio padang. Wij koken hier thuis regelmatig Indonesisch. Omdat het heerlijk is en deze keuken goed samengaat met een dieet zonder gluten, zuivel, soja en suiker. Dit recept is een van onze favorieten. Ontzettend smaakvol en makkelijk te maken. Hou er wel rekening mee dat je het een uurtje moet stoven, maar in de tussentijd kun je rustig iets anders gaan doen.

⁠Serveer er rijst en boontjes of Jukut Urap⁠ (een combinatie van gestoomde kokos en verse groente). Zoals op de foto te zien aten wij het deze keer met couscous, omdat de rijst op was. Stiekem ook een goede combi. Eet je helemaal geen granen? Probeer het dan eens met bloemkoolrijst.

Ingrediënten kun je kopen bij Aziatische supermarkten, zoals Amazing Oriental.

4-5 personen | 105 minuten (inclusief 30 minuten marineren + 1 uur stoven)

Ingrediënten Indonesische kip in pittige kokossaus

  • 2 el tamarinde (blok)
  • 1 kg kipfilet
  • 7 kemirinoten*
  • 1 el korianderzaad
  • 5 sjalotten
  • 5 tenen knoflook
  • 6 rode rawit pepers
  • 5 cm gember
  • 5 cm laos
  • 5 cm kurkumawortel
  • 2 el kokosolie
  • 3 citroengras
  • 5 limoenblaadjes
  • 500 ml kokosmelk⁠

* Niet rauw eten! ⁠Ze bevatten giftige stoffen, die na het roosteren zijn verdwenen. Eet je liever helemaal geen noten? Laat ze dan weg uit het recept. Ze voegen vooral structuur toe aan het gerecht en zijn niet essentieel.