Recepten

Romige lasagne van courgette

Dit recept is voor iedereen die geen zuivel meer eet, maar die kazige smaken en structuren erg mist. In deze lasagne zit een roomsaus op basis van cashewnoten die verdomd veel lijkt op ricotta. En een kazige saus bovenop voor de finishing touch die het echt die lasagne look en feel geeft. Je ziet de ricotta structuur goed op de 3e foto.

Als lasagnebladen worden er in dit recept courgettes gebruikt. En de vulling is onder andere van spinazie en doperwten. Een echt groente bommetje dus. Als je de maaltijd wil aanvullen met wat koolhydraten, serveer er dan wat gekookte krieltjes bij.

4 personen | 90 minuten + 4 uur weken (of 10 minuten koken)

Ingrediënten

Cashew-vullling

  • 250 g cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
  • 1 citroen
  • 120 ml amandelmelk
  • 40 g bladpeterselie

‘Kazige’ saus

  • 100 g bloemkoolroosjes
  • 10 g tapiocameel
  • 2 g edelgist
  • 40 ml amandelmelk (ongezoet)

Overig

  • 5 courgettes
  • extra vierge olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el verse oregano (blaadjes)
  • 200 g spinazie
  • 400 g doperwten (diepvries)