Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail

Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail

Het zonnetje schijnt, iedereen zit gezellig te borrelen op het terras, maar jij hebt besloten om geen alcohol en toegevoegde suikers meer te drinken. Maar wat drink je dan wel? Deze mocktail met sinaasappel, kurkuma en gember is het antwoord! Vol van smaak, heerlijk met vers geperste sinaasappelen. En met de combinatie met gember en […]

Babi no-kecap

Babi no-kecap

Babi no-kecap is een Indonesisch gerecht van varkensvlees in een zoetige saus. Normaal gesproken gaat er een grote hoeveelheid ketjap in, maar die is meestal met gluten en áltijd met soja – niet geschikt voor veel mensen met Hashimoto dus. Daarom heb ik een versie gemaakt die wel naar de originele variant smaakt, maar dan […]

Jackfruit Rendang

Jackfruit Rendang

Rendang is een van mijn lievelingsgerechten. Alleen voor mijn vaak vegetarische / vegan gasten niet echt een optie. Daarom maakte ik jackfruit rendang in plaats van de standaardversie met stoofvlees. De structuur van jackfruit is lekker stevig en ‘vlezig’, de smaak is wat zuurder en frisser dan je van een standaard rendang gewend bent. Echt […]

Jukut urap | Indonesische groente salade

Jukut urap

Jukut urap is een fantastisch Indonesisch groente gerecht voor op een rijsttafel! Het is super smaakvol! En ook makkelijk om te maken. Het geheim zit hem erin dat je geraspte kokos samen met een boemboe gaar stoomt in bananenblad (klinkt ingewikkelder dan het is). Dat maakt het gerecht ontzettend aromatisch. Je hoeft hiervoor geen speciaal […]

Indonesische kip in pittige kokossaus

Indonesische kip in pittige kokossaus

Indonesische kip in pittige kokossaus, of in het Indonesisch: ayam kalio padang. Wij koken hier thuis regelmatig Indonesisch. Omdat het heerlijk is en deze keuken goed samengaat met een dieet zonder gluten, zuivel, soja en suiker. Dit recept is een van onze favorieten. Ontzettend smaakvol en makkelijk te maken. Hou er wel rekening mee dat […]

Romige lasagne van courgette

Romige lasagne van courgette

Deze romige lasagne van courgette is voor iedereen die geen zuivel meer eet, maar die kazige smaken en structuren erg mist. In deze lasagne zit een roomsaus op basis van cashewnoten die verdomd veel lijkt op ricotta. En een kazige saus bovenop voor de finishing touch die het echt die lasagne look & feel geeft.  […]

Tagliatelle met asperges, zalm en citroen

Tagliatelle met asperges, zalm en citroen

Yes, het is weer aspergeseizoen! Dit keer geen klassieke variant, maar een lekkere romige frisse pasta. De basis lijkt een beetje op pasta carbonara, door het ei te gebruiken als basis van de romige saus. De smaak van deze tagliatelle met asperges, zalm en citroen is echt puur lente. Het allerlekkerste is om de pasta […]

Tajine met kip, ui, ingemaakte citroen en olijven

Tajine met kip

Een tajine met kip is een ideaal gerecht om te maken als je een dagje thuis bent. Het moet namelijk lang marineren en op het vuur pruttelen, maar zonder dat je zelf echt veel hoeft te doen. Dus je kan verder gewoon aan het werk, alleen af en toe even pauze nemen om te roeren. […]

Glutenvrije tabouleh

Glutenvrije tabouleh

Dit is een ontzettend frisse en vullende salade, deze glutenvrije tabouleh. Het gerecht wordt vaak geserveerd als meze (Midden-Oosterse tapas) of als bijgerecht. Ik vind hem ook heerlijk voor de lunch. De basis in traditionele gerechten is van bulghur, een glutenvol graan. Die heb ik vervangen met quinoa om het glutenvrij te maken. Ook heb […]

Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

Deze slawrap met avocado en garnaaltjes vind ik een echte verwenlunch. Zo klaar en het geeft echt een gevoel van luxe. Sowieso vind ik slawraps altijd een top idee voor de lunch, omdat je door de afwezigheid van koolhydraten erna niet zo’n inzak moment hebt. Voor deze versie heb je eigenlijk geen keuken nodig en […]