Recepten

Zuivelvrije mango lassi

Zuivelvrije mango lassi

Ik heb een tijdje in India gewoond en daar ben ik verslaafd geraakt aan Mango lassi. Een soort smoothie eigenlijk. Iets dunner, zodat je hem goed kan drinken. En het liefst drink je hem goed koud met wat ijsblokjes erin.

Traditioneel wordt hij gemaakt met yoghurt en melk. Deze zuivelvrije variant gebruikt kokosyoghurt en amandelmelk. Kun je niet tegen noten? Gebruik dan water of een andere plantaardige melk. Op deze manier is hij minstens net zo lekker als de originele versie. En nu helemaal vegan. Ik gebruik hiervoor het liefste de kleine kokosyoghurt van de Albert Heijn (niet te verwarren met de grote variant in dezelfde verpakking, die is echt minder lekker).

1 glas | 10 minuten

Ingrediënten Zuivelvrije mango lassi

  • 1 mango
  • 100 kokosyoghurt
  • 50 amandelmelk of water
  • 2 st kardemom
  • ijsklontjes (optioneel)