Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Komkommer-munt-gember mocktail

Komkommer-munt-gember mocktail

Deze mocktail met komkommer, munt en gember doet een beetje denken aan een Mojito. Hij is alleen minder zoet en de alcohol is vervangen met een shot gemberdrank. Natuurlijk smaakt dit niet hetzelfde, maar het geeft wel een vergelijkbare diepte in de smaak van de mocktail. Hierdoor blijf je doordrinken. Deze mocktail is ook heel lekker om in grotere hoeveelheden te maken en in de loop van de dag/avond op te drinken. Je zal merken dat de komkommer, munt en limoenschijfjes dan steeds meer van hun smaak zullen afgeven.

Je kan de gembershot zelf maken als je een juicer hebt. Doe hier dan gember met wat limoen in. Maar makkelijker is om het gembersap gewoon in te kopen, bijvoorbeeld bij Paulies Ginger (let op, neem de RAW versie, zonder toegevoegde suiker).

1 glas | 5 minuten

Ingrediënten Aardbei-gember mocktail

  • 30 ml gembersap (bijvoorbeeld die van Paulies Ginger)
  • 1-2 takjes verse munt
  • 3 schijfjes komkommer
  • 3 schijfjes limoen
  • 3 ijsklontjes
  • Bruiswater tot het glas vol zit (spa rood)

Bereiden

1. Bereid de ingrediënten voor. Snijd de komkommer en limoen in dunne schijfjes. Sla de munt een paar keer hard tegen je handen aan of knijp erin (dan komt er meer smaak los. 2. Maak de mocktail. Doe alles bij elkaar in een glas en roer goed door. Laat eventueel 5 minuten staan, om de smaken goed op elkaar te laten inwerken.

Enjoy!

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.