Fatteh met rijst en kip

Fatteh met rijst en kip

Deze fatteh met rijst en kip is een Midden-Oosterse versie van loaded nachos. Het wordt gemaakt met een basis van geroosterd platbrood (soort chips) met daarover een vulling van vlees en/of groente, yoghurt en tahin. In deze versie heb ik er rijst en kip overheen gedaan en de rijst gevuld met verse kruiden, kikkererwten, doperwten […]

Home-made Granola | Glutenvrij

Home-made Granola

Deze home-made granola maak ik graag voor thuis én voor retraites waar ik kook. En hij is zonder uitzondering altijd een succes. Van meerdere retraite-deelnemers heb ik gehoord dat ze hem nu ook regelmatig zelf thuis maken. En het is zo waar, zo lekker koop je het niet in winkel! Daarnaast vind je zelden goede granola […]

Tim’s nasi

Tim’s nasi

Tim’s nasi is een van mijn favoriete gerechten voor een avond samen gezellig op de bank. Deze nasi maakte mijn vriend vaak en ik vind hem altijd zo lekker. Dus ik heb het recept bij hem opgevraagd. Het vlees is een beetje zoutig en zoetig tegelijkertijd, en is goed op smaak door de kruiden. En […]

Snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie

Snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie

Deze snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie is een lekkere glutenvrije pasta die je in no time op tafel zet. Ideaal als je na een drukke dag snel iets op tafel wil hebben wat goed voedzaam is en lekker. Je kan er elke glutenvrije pasta voor gebruiken die jij lekker vindt en in je […]

Dragon-citrusolie

Dragon-citrusolie

Ik gebruik deze heerlijke dragon-citrusolie door salades, maar ook bijvoorbeeld als saus over de ravioli. In de koelkast blijft hij minimaal 2 weken houdbaar, dus als je een flesje maakt kan je hem volop gebruiken. 500 ml | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Dragon-citrusolie 500 ml goede olijfolie 15 gram dragon (kan ook meer als […]

Kleurenexplosie met gehaktballen

Kleurenexplosie met gehaktballen

Van deze kleurenexplosie met gehaktballen word ik echt vrolijk. Zoveel kleur en smaak op het bord. Dit gerecht heeft heerlijke warme en zoete smaken en past daarom helemaal bij het herfst/winter seizoen. Het gerecht is met meer gehaktballen, maar voor een mooi opgemaakt bord serveer je die er naast. Zo zie je alle kleuren goed […]

Groente-laagjestaart | Glutenvrij

Groente-laagjestaart

Deze glutenvrije vegetarische groente-laagjestaart is geïnspireerd op de Turkse Kombe: een kruising tussen lasagne en gehaktbrood. Deze versie is met glutenvrij deeg en heeft een vegetarische groentevulling van spinazie en champignons. Zeer geslaagd, al zeg ik het zelf. Serveer hem bijvoorbeeld met een makkelijke frisse salade. Kun je mooi in elkaar flansen als de taart in de […]

Curry van zoete aardappel en spinazie met komkommerraita

Curry van zoete aardappel en spinazie met komkommerraita

Dit is een heerlijk romige curry van zoete aardappel en spinazie met komkommerraita. En daarmee ook heel gezond! Zoete aardappelen bevatten onder andere veel bètacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is essentieel voor een gezond immuunsysteem en kan ook gunstig zijn voor de ogen en de huid. En ook […]

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Deze Paddenstoelenrisotto is heerlijke comfortfood, perfect voor de herfst en winter. ⁠Ik maak voor de risotto een eigen paddenstoelenbouillon. Zo heb je volledige controle over de smaak en de ingrediënten in het gerecht. Je bent er hierdoor iets langer mee bezig, maar het is die investering waard. De edelgist in dit gerecht geeft het een […]

Loempia’s van rijstvellen⁠

Loempia's van rijstvellen

Deze Loempia’s van rijstvellen zijn top. Sinds ik glutenvrij eet mis ik loempia’s. Want hoewel loempiavellen niet met gluten hoeven te zijn, zijn ze dat eigenlijk altijd wel. Dus zelf maken dan maar. Ik gebruik hiervoor rijstvellen. Die kun je kant en klaar kopen en ben je zo klaar. In plaats van een recept deel […]