Recepten

Paddenstoelen risotto

Deze risotto is heerlijke comfort food, perfect voor de herfst en winter. ⁠Ik maak voor de risotto een eigen paddenstoelenbouillon. Zo heb je volledige controle over de smaak en de ingrediënten in het gerecht. Je bent er hierdoor iets langer mee bezig, maar het is die investering waard.

De edelgist in dit gerecht geeft het een beetje een kazige smaak, ter vervanging van kaas die in standaard risotto’s wordt gebruikt. Hoeveel je toevoegt vind ik heel persoonlijk, dus proef vooral goed om te bepalen wat jij lekker vindt. ⁠

6 personen (hoofdgerecht) | 2 uur

Ingrediënten

  • grote hand gedroogde paddenstoelen*
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g pompoen
  • half bosje peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 750 g gemengde paddenstoelen
  • 2 uien
  • halve bol knoflook
  • 1 el tijm
  • 500 g risotto rijst
  • halve fles witte wijn of 375 ml water
  • edelgist, naar smaak⁠
  • 3 handjes rucola
  • sap van ½ citroen

*Het maakt niet heel veel uit welke je neemt. Kijk wat er bij jouw lokale winkel aanwezig is.