Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Kleurenexplosie met gehaktballen

Kleurenexplosie met gehaktballen

Van deze kleurenexplosie met gehaktballen word ik echt vrolijk. Zoveel kleur en smaak op het bord. Dit gerecht heeft heerlijke warme en zoete smaken en past daarom helemaal bij het herfst/winter seizoen.

Het gerecht is met meer gehaktballen, maar voor een mooi opgemaakt bord serveer je die er naast. Zo zie je alle kleuren goed op je bord. Ondanks dat het er wat weinig uitziet, is het dus wel een hele maaltijd!

Dit recept past binnen een AIP dieet (light versie), mede omdat er geen eieren worden toegevoegd aan de gehaktballen. Meer lezen over het AIP dieet en de mogelijke voordelen bij Hashimoto? Klik hier

2 personen | 45 minuten

Ingrediënten Kleurenexplosie met gehaktballen

  • 500 g flespompoen
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 grote appel
  • 1 ui
  • 2 el kokosolie of milde olijfolie
  • 1 el honing*
  • peterselie of koriander voor erover
  • rode kool of andere pickle voor erbij (optioneel)

*De honing wordt in dit recept gebruikt om de uien te karamelliseren. Als je liever helemaal geen suiker gebruikt, kan je de honing weglaten. Worden de uien net iets minder zoet, maar nog steeds lekker. Wil je meer lezen over suiker bij Hashimoto? Lees mijn suikerblog

Bereiden

Eet smakelijk!

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.