Recepten

Kleurenexplosie met gehaktballen

Hier word ik echt vrolijk van. Zoveel kleur op het bord. Dit gerecht heeft heerlijke warme en zoete smaken en past daarom helemaal bij dit seizoen. Wij aten het gezellig bij een romantisch diner voor twee. Het gerecht is met meer gehaktballen, maar die serveerde ik ernaast. Zo ziet het er veel mooier uit op je bord. Ondanks dat het er wat weinig uitziet, is het dus wel een hele maaltijd!

2 personen | 45 minuten

Ingrediënten

  • 500 g flespompoen
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 grote appel
  • 1 ui
  • 2 el kokosolie of milde olijfolie
  • 1 el honing*
  • peterselie of koriander voor erover
  • rode kool of andere pickle voor erbij (optioneel)

*De honing wordt in dit recept gebruikt om de uien te karamelliseren. Als je liever helemaal geen suiker gebruikt, kan je de honing weglaten. Worden de uien net iets minder zoet, maar nog steeds lekker