Recepten

Ultieme glutenvrije roti’s / wraps

Deze ultieme glutenvrije roti’s / wraps zijn op basis van rijstmeel, en zijn echt ideaal voor allerlei gerechten. Je kan ze als Indiase roti’s eten bij curry⁠ of bij dips zoals Baba Ganoush⁠. Ze zijn ook een goede basis voor Turkse pizza’s⁠ of andere glutenvrije pizza’s. Of je vult ze en rolt ze op als een wrap, bijvoorbeeld met shoarma of oesterzwam shoarma⁠.

Wat dit platbrood zo speciaal maakt is dat het glutenvrij is en toch helemaal goed buigzaam blijft na het bakken (zie 2e foto) en lekker luchtig wordt.

8 stuks | 60 minuten

Ingrediënten Ultieme glutenvrije roti’s / wraps

  • 300 ml kokend water
  • ½ tl zout
  • 3 el olijfolie⁠
  • 300 g + extra rijstmeel*

*Hoe fijner het rijstmeel hoe soepeler de wraps uiteindelijk zullen worden. Ik gebruik hiervoor zelf het liefste Aziatische rijstmeel of heel fijngemalen volkoren rijstmeel van het merk Your Organic. Als je grover rijstmeel gebruikt zijn ze nog steeds lekker, maar worden ze wat dikker en stijver.