Recepten

Glutenvrij & vegan Naan brood (zonder gist)

Glutenvrij & vegan naan brood

Heerlijk zachte, vers gebakken, glutenvrij & vegan naan brood. Zo lekker! Het maakt je Indiase maaltijd echt compleet.Deze glutenvrije naan broden zijn mooi luchtig en stretchy zoals je van naan gewend bent. En je bakt ze af in de pan, waardoor ze ook een heerlijke getoaste smaak krijgen. Doordat er geen gist is toegevoegd aan dit brood, maar bakpoeder, hoef je de broden niet te laten rijzen. Hierdoor zijn ze lekker snel klaar! Ik maak ze op het moment dat mijn vlees aan het marineren is of de curry nog even aan het pruttelen is voor je hem opdient.

De psylliumvezels, gierstmeel en tapiocameel kun je in sommige supermarkten krijgen. Anders zijn ze online te bestellen, bijvoorbeeld bij de Glutenvrije Webshop.

8 stuks | 30 minuten

Ingrediënten Glutenvrij & vegan Naan brood

Brood

  • 20 g psylliumvezels bij hele vezels, of 17 g bij poedervorm
  • 360 ml lauwwarm water
  • 1 el ahorn siroop
  • 75 g kokosyoghurt, op kamertemperatuur
  • 25 g milde olijfolie
  • 300 g gierstmeel, plus extra om het oppervlak te bestuiven
  • 130 g tapiocameel
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Topping

  • 45 g milde olijfolie
  • peterselie of koriander, fijngehakt
  • 1 teen knoflook (garlic-naan optie)