Een lekker makkelijke en snelle pasta waarin je de zomer proeft. Ik gebruik zelf vaak de pasta van Rummo, die is gemaakt van rijst en maismeel. Die koop je onder andere bij Jumbo.
2 porties | 20 minuten + 4 uur weken (of 10 minuten koken)
Ingrediënten
- 50 gr cashews (4 uur voorgeweekt of 10 min gekookt)
- 150 – 200 gr glutenvrije pasta
- 2 tenen knoflook
- 60 ml olijfolie
- handje spinazie
- handje basilicum
- 200 gr artisjokkenharten uit blik
- 8 cherry tomaatjes
- handje pijnboompitten
- 1 citroen
Bereiden
1. Kook de pasta.
2. Maak de cashewroom. Pureer de cashewnoten met wat water en voeg net zolang water toe tot er een lobbige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
3. Maak de saus. Pureer de knoflook, olijfolie, spinazie, basilicum en artisjokkenharten samen tot een saus.
4. Bouw de pasta. Snij cherrytomaatjes in vieren en bak ze kort aan. Bak de pijnboompitten in een droge pan kort aan tot ze gaan kleuren. Roer de pesto door de pasta en schep op borden. Verdeel de room erover en dan de tomaatjes en de pijnboompitten. Rasp de schil van de citroen eroverheen. Snijd dan de citroen in partjes en serveer die bij de pasta.
Eet smakelijk!