Recepten

Jackfruit taco’s met maissalsa

Ik ken niemand die niet van taco’s houdt. Altijd zo gezellig om iedereen aan tafel zijn eigen schelpen te laten vullen. En het goede nieuws, de schelpen zijn van zichzelf al glutenvrij. En met de combinatie van guacamole en cashewroom heb je ook helemaal geen zuivel nodig. Deze versie met jackfruit is dan ook helemaal vegan. ⁠

2 porties | 45 minuten + 4 uur weken

Ingrediënten

  • 75 g cashewnoten
  • 1 citroen
  • 5 tomaten
  • 1 ui
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 blik jonge jackfruit (550 g)
  • 10 cherry tomaatjes
  • klein blikje mais
  • 2 bosui
  • scheutje rode wijnazijn
  • 2 avocado’s
  • 6-8 tacoschelpen