Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Nachoschotel

Nachoschotel

Deze nachoschotel is een middenweg tussen een borrelgerecht en een dinner. Binner? Dirrel? Is hier een officiële term voor? Het fijne is dat de borrel daarmee echt lekker lang kan duren. Perfect om gezellig samen op te eten, of stiekem in je eentje voor de tv op te peuzelen.

Dit gerecht is ook ideaal voor op vakantie. Het is op 1 pitje te maken en de ingrediënten kun je op de meeste plekken wel vinden. En zeg nou zelf, een beter moment om te dirrelen dan op vakantie is er niet toch? ⁠

1 schaal | 20 minuten

Ingrediënten Nachoschotel

  • 1 ui
  • 1 worst*
  • 2 tl oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g zwarte (of andere) bonen uit blik
  • ½ paprika
  • 2 tomaten
  • 1 bosui
  • 1 el olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • sap van een halve citroen
  • 1 zak tortillachips naturel**

*Check de ingrediënten of er geen gluten inzitten, anders kan gehakt ook. Liever vega(n)? Laat het vlees dan achterwegen.

**Tortillachips zijn meestal glutenvrij, maar altijd goed om even te checken

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.