Deze nachoschotel is een middenweg tussen een borrelgerecht en een dinner. Binner? Dirrel? Is hier een officiële term voor? Het fijne is dat de borrel daarmee echt lekker lang kan duren. Perfect om gezellig samen op te eten, of stiekem in je eentje voor de tv op te peuzelen.
Dit gerecht is ook ideaal voor op vakantie. Het is op 1 pitje te maken en de ingrediënten kun je op de meeste plekken wel vinden. En zeg nou zelf, een beter moment om te dirrelen dan op vakantie is er niet toch?
1 schaal | 20 minuten
Ingrediënten Nachoschotel
- 1 ui
- 1 worst*
- 2 tl oregano
- 1 el tomatenpuree
- 200 g zwarte (of andere) bonen uit blik
- ½ paprika
- 2 tomaten
- 1 bosui
- 1 el olijfolie
- 1 rijpe avocado
- sap van een halve citroen
- 1 zak tortillachips naturel**
*Check de ingrediënten of er geen gluten inzitten, anders kan gehakt ook. Liever vega(n)? Laat het vlees dan achterwegen.
**Tortillachips zijn meestal glutenvrij, maar altijd goed om even te checken
Bereiden
1. Maak de vulling. Snipper de ui en bak deze in een pan met een scheut olijfolie tot de ui glazig is. Snijd dan de worst doormidden en knijp de inhoud uit het velletje in de pan. Bak het vlees aan zoals je ook met gehakt zou doen, waarbij je het met je spatel in kleine stukjes maakt. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan ook de bonen toe en breng op smaak met zout en peper.
2. Maak de salsa. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de bosui in dunne ringetjes en voeg deze toe. Giet er de olijfolie door en meng goed door. Breng op smaak met wat zout.
3. Maak de guacamole. Pureer de avocado met een vork samen met het citroensap en wat zout.
4. Bouw de schotel. Begin met de tortillachips, voeg dan de vulling en salsa toe en eindig bovenop met guacamole.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof borrel recepten?