Recepten

Indiase mango-mosterd | Aam Kasundi

Deze Indiase mosterdvariant is heerlijk romig, licht zoetig en medium pittig van smaak. Ik kan iedereen aanraden om hiervan een potje in de koelkast te hebben staan. Serveer hem op alles. Bij de worst, zuurkool, bij vis, op een broodje, nomnomnom. Je kan hem ook gebruiken als smaakmaker in sauzen en marinades. In de koelkast hou je hem ongeveer een half jaar goed.

1 grote pot | 15 minuten

Ingrediënten

  • 25 g zwart mosterdzaad
  • 15 g geel mosterdzaad
  • 1 onrijpe mango
  • 1-2 groene rawit pepers (optioneel)
  • 1 tl kurkuma
  • ¼ tl zout
  • 40 ml natuurazijn
  • 80 ml mosterdolie*
  • ½ tl kokosbloesemsuiker of honing (optioneel)

*Mosterdolie kun je in veel Aziatische supermarkten vinden, al moet je er soms even naar vragen. Als je die niet kunt vinden, neem dan een neutraal smakende olie, zoals zonnebloemolie of een hele milde olijfolie.