Recepten

Indiaas roereitje

Indiaas roereitje

Ik eet graag een Indiaas roereitje als ontbijt of lunch. Het is een variatie op een klassiek roereitje dat we kennen, maar net weer even met andere smaken.

De ingredienten kun je bij de meeste supermarkten gewoon halen, op de gember-knoflookpasta na. Heb je die niet in huis? Pureer dan wat gember en knoflook met een klein scheutje water tot een puree. Is iets meer werk, maar eigenlijk nog lekkerder dan de puree gebruiken uit een potje. Ben je op zoek naar een winkel met Indiase producten? Kijk dan eens bij Tjins.

1 portie | 20 minuten

Ingrediënten Indiaas roereitje

Groente-kruidenmix

  • ½ ui
  • 1 el gember-knoflookpasta*
  • 1 groen rawit-pepertje of 1 rode peper (optioneel)
  • 1 tomaat
  • ¼ tl kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl zout

Overig

  • 3 eieren
  • 2 el kokosyoghurt
  • 10 schijfjes komkommer
  • glutenvrij broodje of platbrood (optioneel)

*Je kan dit kopen bij een Aziatische winkel of anders zelf maken door gember en knoflook met een beetje water te pureren.