Recepten

Garnalen-ananas taco’s van de BBQ

Garnalen-ananas taco’s van de BBQ is een heerlijk zomers gerechtje. Het combineert het fris zoete van de ananas met de garnalen, rooksmaken en pittige saus. Net weer even anders dan anders van de BBQ. Heel leuk om te maken als er mensen komen eten!

Gebruik een vissaus, met minimale en het liefst helemaal zonder toegevoegde suikers. Die koop je bij de betere Aziatische supermartken. Ik gebruik zelf graag die van Phu Quoc.

8 stuks | 65 minuten (inclusief marineren en BBQ verwarmen)

Ingrediënten Garnalen-ananas taco’s van de BBQ

Garnalen

  • 5 takjes verse dille
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • 2 limoenen
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el gember-knoflookpasta*
  • flinke scheut olijfolie

Yoghurtsaus

  • kokosyoghurt
  • ½ citroen
  • scheutje vissaus
  • 2 tenen knoflook

Pepersaus

  • 2 rode pepers
  • 1 tl honing (optioneel)
  • scheutje wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie

Overig

  • 1 ananas
  • 8 zachte 100% maistaco’s
  • sla
  • 8 grote saté stokjes

* Koop je bij sommige standaard supermarkten en Aziatische supermarkten. Je kan het ook vervangen door zelf een teen knoflook met een klein stukje gember en wat water te pureren.