Garnalen-ananas taco’s van de BBQ is een heerlijk zomers gerechtje. Het combineert het fris zoete van de ananas met de garnalen, rooksmaken en pittige saus. Net weer even anders dan anders van de BBQ. Heel leuk om te maken als er mensen komen eten!
Gebruik een vissaus, met minimale en het liefst helemaal zonder toegevoegde suikers. Die koop je bij de betere Aziatische supermartken. Ik gebruik zelf graag die van Phu Quoc.
8 stuks | 65 minuten (inclusief marineren en BBQ verwarmen)
Ingrediënten Garnalen-ananas taco’s van de BBQ
Garnalen
- 5 takjes verse dille
- 400 g grote gepelde garnalen
- 2 limoenen
- 1 tl chili vlokken
- 1 el gember-knoflookpasta*
- flinke scheut olijfolie
Yoghurtsaus
- kokosyoghurt
- ½ citroen
- scheutje vissaus
- 2 tenen knoflook
Pepersaus
- 2 rode pepers
- 1 tl honing (optioneel)
- scheutje wittewijnazijn
- 1 el olijfolie
Overig
- 1 ananas
- 8 zachte 100% maistaco’s
- sla
- 8 grote saté stokjes
* Koop je bij sommige standaard supermarkten en Aziatische supermarkten. Je kan het ook vervangen door zelf een teen knoflook met een klein stukje gember en wat water te pureren.
Bereiden
1. Zet de barbecue aan. Leg de saté stokjes in een bak met water te weken en zet de BBQ aan🔥
2. Marineer de garnalen. Snijd de takjes dille fijn en doe die samen alle andere ingrediënten van de garnalen in één kom. Zorg ervoor dat de garnalen allemaal goed bedekt zijn met de marinade en laat ze afgedekt marineren in de koelkast.
3. Maak de yoghurtsaus. Meng de kokosyoghurt met het sap van een halve citroen en een klein scheutje vissaus. Verdun de saus eventueel met wat water, zodat het een schenkbare saus wordt. Pers de knoflook fijn en roer deze door de saus. Proef, en breng op smaak met peper en eventueel wat extra vissaus.
4. Maak de pepersaus. Rooster de pepers een paar minuten op de barbecue, tot ze licht beginnen te kleuren aan alle kanten (keer tussendoor om). Pureer ze vervolgens met de honing, azijn en olijfolie. Als je niet zo van pittig houdt, kun je eerst de zaadjes uit de pepers halen voor je ze pureert.
5. Rooster de ananas. Schil de ananas en snijd deze in plakken van 1 cm dik. Rooster de plakken op de barbecue tot ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten, keer halverwege om. Snijd ze daarna in stukjes en verwijder de harde kern.
6. Rooster de garnalen. Rijg de gemarineerde garnalen aan de geweekte satéprikkers. Rooster ze 1-2 minuten op de barbecue aan beide kanten, tot ook die mooi gaar zijn.
7. Serveer. Verwarm de taco’s kort in een droge pan op het vuur of ook op de BBQ. Serveer ze met sla, enkele stukjes geroosterde ananas, garnalen van één spies en beide sauzen.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof BBQ recepten?