Recepten

Bloemkool-kerriebrood

Glutenvrije groentenbroden zijn een van mijn favoriete manieren om de hele dag door groenten te eten. Deze heeft bloemkool in de hoofdrol en dat heeft vele voordelen. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat bloemkool het stofje DIM, wat helpt om de hormoonhuishouding te stabiliseren. En als je hormoonhuishouding een beetje lijkt op die van mij, is dat geen overbodige luxe.

Omdat er ook kerrie kruiden zijn toegevoegd aan het brood heeft het veel smaak van zichzelf. Daarom beleg ik het graag met simpele dingen zoals komkommer of tomatenplakjes.

1 brood | 70 minuten (inclusief 50 minuten in de oven)

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 60 g amandelmeel
  • 60 g rijstmeel
  • 5 g bakpoeder
  • 60 g gesmolten kokosolie
  • 4 eieren
  • 2 tl kerriekruiden
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)