Pasta met snijbietpesto
Pasta met snijbietpesto is een lekker snel en smaakvol gerecht. Wat zo fijn is aan pesto is dat het een goede manier is om rauwe bladgroenten binnen te krijgen. Hierdoor blijven sommige voedingstoffen zoals vitamine C behouden. Plus, het is heel snel te maken. Alles in de blender en klaar. In dit gerecht gebruik ik […]
Zuivelvrije mango lassi
Ik heb een tijdje in India gewoond en daar ben ik verslaafd geraakt aan Mango lassi. Een soort smoothie eigenlijk. Iets dunner, zodat je hem goed kan drinken. En het liefst drink je hem goed koud met wat ijsblokjes erin. Hier mijn eigen versie: een zuivelvrije mango lassi. Traditioneel wordt hij gemaakt met yoghurt en […]
Aardbei-gember mocktail
Deze mocktail met aardbei en gember is heerlijk drankje voor in de zomer. Doordat de aardbeien lekker zoet zijn, heb je verder geen suiker meer nodig. En je hebt ook meteen je vitamientjes binnen! Je kan het gembersap zelf maken als je een juicer hebt. Doe hier dan gember met wat limoen in. Maar makkelijker […]
Komkommer-munt-gember mocktail
Deze mocktail met komkommer, munt en gember doet een beetje denken aan een Mojito. Hij is alleen minder zoet en de alcohol is vervangen met een shot gemberdrank. Natuurlijk smaakt dit niet hetzelfde, maar het geeft wel een vergelijkbare diepte in de smaak van de mocktail. Hierdoor blijf je doordrinken. Deze mocktail is ook heel […]
Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail
Het zonnetje schijnt, iedereen zit gezellig te borrelen op het terras, maar jij hebt besloten om geen alcohol en toegevoegde suikers meer te drinken. Maar wat drink je dan wel? Deze mocktail met sinaasappel, kurkuma en gember is het antwoord! Vol van smaak, heerlijk met vers geperste sinaasappelen. En met de combinatie met gember en […]
Babi no-kecap
Babi no-kecap is een Indonesisch gerecht van varkensvlees in een zoetige saus. Normaal gesproken gaat er een grote hoeveelheid ketjap in, maar die is meestal met gluten en áltijd met soja – niet geschikt voor veel mensen met Hashimoto dus. Daarom heb ik een versie gemaakt die wel naar de originele variant smaakt, maar dan […]
Jackfruit Rendang
Rendang is een van mijn lievelingsgerechten. Alleen voor mijn vaak vegetarische / vegan gasten niet echt een optie. Daarom maakte ik jackfruit rendang in plaats van de standaardversie met stoofvlees. De structuur van jackfruit is lekker stevig en ‘vlezig’, de smaak is wat zuurder en frisser dan je van een standaard rendang gewend bent. Echt […]
Jukut urap | Indonesische groente salade
Jukut urap is een fantastisch Indonesisch groente gerecht voor op een rijsttafel! Het is super smaakvol! En ook makkelijk om te maken. Het geheim zit hem erin dat je geraspte kokos samen met een boemboe gaar stoomt in bananenblad (klinkt ingewikkelder dan het is). Dat maakt het gerecht ontzettend aromatisch. Je hoeft hiervoor geen speciaal […]
Indonesische kip in pittige kokossaus
Indonesische kip in pittige kokossaus, of in het Indonesisch: ayam kalio padang. Wij koken hier thuis regelmatig Indonesisch. Omdat het heerlijk is en deze keuken goed samengaat met een dieet zonder gluten, zuivel, soja en suiker. Dit recept is een van onze favorieten. Ontzettend smaakvol en makkelijk te maken. Hou er wel rekening mee dat […]
Romige lasagne van courgette
Deze romige lasagne van courgette is voor iedereen die geen zuivel meer eet, maar die kazige smaken en structuren erg mist. In deze lasagne zit een roomsaus op basis van cashewnoten die verdomd veel lijkt op ricotta. En een kazige saus bovenop voor de finishing touch die het echt die lasagne look & feel geeft. […]