Soort recept: Ontbijt

  • Home-made Granola

    Home-made Granola

    Deze granola maakte ik voor een retraite. Ik had er niet bij gezegd dat het home made was, toch viel dat al snel op. Meerdere mensen kwamen naar de keuken gelopen om te vragen of ik hem zelf gemaakt had. (Heel goed voor mijn ego) Maar het is waar, zo…

  • Bananenbrood

    Bananenbrood

    Dit bananenbrood is vegan en gemaakt zonder granen. Dus ook glutenvrij en geschikt voor het AIP dieet. Meer banaan in een brood is denk ik niet mogelijk. In dit brood zitten maar liefst 6 bananen en ook het meel is van banaan. Echt cool. En echt heel lekker! Dit brood…

  • Glutenvrije wortel-bietencake

    Glutenvrije wortel-bietencake

    Aan de ene kant is deze cake gezond door de combinatie van groenten en amandelmeel. Aan de andere kant heeft het een lekker zoetje door de wortel en bieten, maar ook de kruiden, vanille en een beetje ahornsiroop. Dit recept is zo makkelijk om te maken. Het is een kwestie…

  • Banana pancakes

    Banana pancakes

    Dit is echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. ⁠En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te…

  • Indiaas roereitje

    Indiaas roereitje

    Ik eet vaak een eitje als ontbijt of lunch. Daarom ben ik altijd op zoek naar afwisseling hiervoor. Gelukkig hebben de meeste eetculturen wel een eigen versie, dus er is genoeg om uit te kiezen! Hierbij een Indiase variant. Heerlijk!⁠ 1 portie | 20 minuten Print Recept Ingrediënten *Je kan…

  • Bloemkool-kerriebrood

    Bloemkool-kerriebrood

    Glutenvrije groentenbroden zijn een van mijn favoriete manieren om de hele dag door groenten te eten. Deze heeft bloemkool in de hoofdrol en dat heeft vele voordelen. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat bloemkool het stofje DIM, wat helpt om de hormoonhuishouding te stabiliseren. En als…

  • Shakshuka – eieren in tomatensaus

    Shakshuka – eieren in tomatensaus

    Dit gerecht kan altijd. Als ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken, gezond en het ziet er zo opgediend in de pan ook heel leuk uit. De basis van dit recept is ui, tomaten en ei. Verder kun je er allemaal groentes in doen die je nog hebt liggen.…

  • Groene ontbijtomelet

    Groene ontbijtomelet

    Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Een groenteomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen,…

  • Mango crumble

    Mango crumble

    Heerlijk als ontbijt, maar werkt ook perfect als gebak of als toetje. Ik heb er wat ahoorn siroop ingedaan voor wat extra zoetigheid, maar die kun je weglaten als je met zo min mogelijk suikers wil. ⁠De mango is op zichzelf al zoet genoeg. Serveer het met een lekkere dot…

  • Pitten-en-zadencrackers⁠

    Pitten-en-zadencrackers⁠

    Makkelijke crackers vol van smaak. Zonder granen, dus glutenvrij, maar ook geschikt voor graan intoleranties, paleo en keto diëten.