Recepten

Bananenbrood

Dit bananenbrood is vegan en gemaakt zonder granen. Dus ook glutenvrij en geschikt voor het AIP dieet. Meer banaan in een brood is denk ik niet mogelijk. In dit brood zitten maar liefst 6 bananen en ook het meel is van banaan. Echt cool. En echt heel lekker!

Dit brood is perfect voor het ontbijt of als een tussendoortje. Ik ga hem ook mee nemen voor onderweg, zodat ik niet met een lege maag op bijvoorbeeld een station hoef rond te lopen. (Dat is een van mijn grootste valkuilen)

1 brood | 55 minuten (inclusief 45 minuten in de oven)

Ingrediënten

  • 6 bananen
  • 200 g bakbanaanmeel
  • 5 el gesmolten kokosolie of hele milde olijfolie
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl chicorei (optioneel)
  • 2 tl honing (optioneel)
  • 1 tl baking soda
  • scheut appelazijn
  • snuf zout