Snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie
Deze snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie is een lekkere glutenvrije pasta die je in no time op tafel zet. Ideaal als je na een drukke dag snel iets op tafel wil hebben wat goed voedzaam is en lekker. Je kan er elke glutenvrije pasta voor gebruiken die jij lekker vindt en in je […]
Dragon-citrusolie
Ik gebruik deze heerlijke dragon-citrusolie door salades, maar ook bijvoorbeeld als saus over de ravioli. In de koelkast blijft hij minimaal 2 weken houdbaar, dus als je een flesje maakt kan je hem volop gebruiken. 500 ml | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Dragon-citrusolie 500 ml goede olijfolie 15 gram dragon (kan ook meer als […]
Loempia’s van rijstvellen
Deze Loempia’s van rijstvellen zijn top. Sinds ik glutenvrij eet mis ik loempia’s. Want hoewel loempiavellen niet met gluten hoeven te zijn, zijn ze dat eigenlijk altijd wel. Dus zelf maken dan maar. Ik gebruik hiervoor rijstvellen. Die kun je kant en klaar kopen en ben je zo klaar. In plaats van een recept deel […]
Worteltaart ballen
Worteltaart ballen of op z’n Engels: Carrot cake balls. Dit is de perfecte snack als je snel voor een grote groep iets moet maken. Of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Het is zo klaar en stiekem ook nog best gezond. Daarnaast is het ook geschikt voor mensen die vegan eten en mensen die niet tegen […]
Snelle spinazie-gehaktlunch
Als je een speciaal dieet volgt, is lunchen vaak best een uitdaging. Dat makkelijke broodje met kaas zit er even niet in. En je hebt vaak ook geen zin en tijd om lang in de keuken te staan. Dus deze snelle spinazie-gehaktlunch is vaak mijn oplossing. Vol van smaak, gezond en snel klaar. Het is […]
Bananenchips (hartig)
Dit is een van mijn favoriete snacks: Bananenchips uit de oven. Het is super snel en makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en je kan het zo eten of met bijvoorbeeld een avocadosalsa. Als je ze vol belegd werken ze eigenlijk als een soort crackers. Helemaal ideaal voor de mensen onder ons die geen […]
Aardappelpuree met boontjes en spekjes
Deze aardappelpuree met boontjes en spekjes is een heel simpel recept. Ik maak het als ik alleen thuis ben, zin heb in boontjes, maar weinig zin om uitgebreid te koken. Zo klaar, lekker de bank op, filmpje erbij, heerlijk. 1 portie | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Aardappelpuree met boontjes en spekjes 3 aardappels, (iets) […]
Pasta spinazie à-la-crème
Deze pasta spinazie à-la-crème is heerlijk comfortfood, volgepakt met groenten. Door cashewnoten aan de saus toe te voegen, wordt de saus lekker romig. Je moet de noten hiervoor wel even van tevoren laten weken, of ze kort even koken (met die laatste optie wordt de saus iets minder fris). Deze pasta is glutenvrij & vegan. […]
Glutenvrije banana pancakes
Met glutenvrije banana pancakes is het echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken. […]
Nachoschotel
Deze nachoschotel is een middenweg tussen een borrelgerecht en een dinner. Binner? Dirrel? Is hier een officiële term voor? Het fijne is dat de borrel daarmee echt lekker lang kan duren. Perfect om gezellig samen op te eten, of stiekem in je eentje voor de tv op te peuzelen. Dit gerecht is ook ideaal voor […]