Ik ben gek op stoofpotjes. Door de toevoeging van de verse kruiden en citroen is deze zomerse kipstoof echt een lekker fris gerecht. Aan het einde van het recept wordt er ei door de stoof geroerd, wat een hele mooie glans geeft aan het gerecht en het een mooie zachte structuur geeft. Varieer gerust met de groente die je toevoegt aan het recept. Zo kan je er bijvoorbeeld ook tomaat of boontjes aan toevoegen. Of wat anders wat je toevallig in huis hebt liggen.
3 porties | 90 minuten
Ingrediënten Zomerse kipstoof
- 600 gr kip aan bot
- 1 ui
- 2 knoflook
- 1 paprika
- 1 kleine venkel
- 5 takjes peterselie, dille & dragon
- 1 bouillonblokje
- 400 gr groene kidneybonen (blik)
- handje doperwten (vries)
- 2 el olijven
- 2 eieren
- sap van 2 citroenen
Bereiden
1. Zet de stoofpot op. Bak de kip rondom bruin in de pan waarin je het stoofpotje gaat maken. Haal de kip uit de pan en leg apart. Snijd de ui, knoflook, paprika en venkel klein en bak ze zachtjes glazig in dezelfde pan in het losgekomen kippenvet. Haal de blaadjes van de kruiden af en houd die apart. Snijd de takjes van de kruiden klein en voeg die toe aan de pan. Doe ook de kip weer in de pan. Voeg 500 ml water en een bouillonblokje toe aan de pan en laat op laag vuur ongeveer een uurtje pruttelen met de deksel erop.
2. Maak de stoofpot af. Haal de kip opnieuw uit de pan. Pluk het vlees van het bot en doe het vlees weer in de pan. Voeg dan ook de bonen, doperwten, olijven en de kruidenblaadjes toe en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
3. De finishing touch. Roer de eieren los in het citroensap. Giet dit mengsel dan geleidelijk over de stoofpot. Hierdoor ontstaat er een mooie glans. Niet te veel roeren tijdens dit proces, dan krijg je namelijk roerei en dat is niet de bedoeling.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer Hashimoto-proof stoofgerechten?