Recepten

Zomerse kipstoof met citroen

Ik ben gek op stoofpotjes. Door de toevoeging van de verse kruiden en citroen is het echt een zomers gerecht. Aan het einde van het recept wordt er ei door de stoof geroerd, wat een hele mooie glans geeft aan het gerecht en het een mooie zachte structuur geeft. Varieer gerust met de groente die je toevoegt aan het recept. Zo kan je er bijvoorbeeld ook tomaat of boontjes aan toevoegen. Of wat anders wat je toevallig in huis hebt liggen. ⁠

3 porties | 90 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr kip aan bot
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 1 paprika
  • 1 kleine venkel
  • 5 takjes peterselie, dille & dragon
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gr groene kidneybonen (blik)
  • handje doperwten (vries)
  • 2 el olijven
  • 2 eieren
  • sap van 2 citroenen