Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Rode linzenköfte

Deze plantaardige ‘worstje’, ook wel bekend als Mercimek Köfte, zijn een geliefd gerecht in Turkije. Ze worden traditioneel gemaakt van rode linzen en bulgur. Voor deze versie gebruik ik glutenvrije couscous. Ik gebruik de couscous van New Age, op basis van mais- en rijstmeel.

Je eet de köfte in een knapperig slablad, besprenkeld met een vleugje fris citroensap. Het is de perfecte balans tussen hartig en verfrissend!

Een bord vol | 35 minuten

Ingrediënten

  • 100 g rode linzen
  • 300 ml kokend water
  • ½ tl zout
  • 80 g glutenvrije couscous
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 25 g tomatenpuree
  • 10 g Turkse peperpasta (biber salsaci)
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl chilivlokken (liefst Turkse pul biber)
  • 2 lente-uitjes
  • 10 gr peterselieblaadjes
  • bladeren van 1 grote krop sla
  • 1 citroen in, kleine partjes⁠

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.