Heerlijk als ontbijt, maar werkt ook perfect als gebak of als toetje. Ik heb er wat ahoorn siroop ingedaan voor wat extra zoetigheid, maar die kun je weglaten als je met zo min mogelijk suikers wil. De mango is op zichzelf al zoet genoeg. Serveer het met een lekkere dot kokosyoghurt en een kopje koffie.
1 kleine ovenschaal | 30 minuten
Ingrediënten
- 1 pak ingevroren mangostukjes (250 g)
- snuf gemalen kardemom
- zest van 1 limoen
- 2 el ahoorn siroop (optioneel)*
- 40 gr kokosmeel
- 40 gr amandelmeel
- 50 gr havermout
- 2 el kokosolie
*Laat de siroop weg als je liever helemaal geen toegevoegde suiker gebruikt. De mango is al goed zoet van zichzelf.
Bereiden
1. Maak de mangovulling. Pak een ovenschaal. Verdeel de mangostukjes over de ovenschaal en roer er de kardemom, citroenzest en de ahoorn siroop doorheen.
2. Maak de crumble. Meng de melen, havermout, kokosolie en ahoorn siroop. Dit meng je met je handen tot een kruimelig deeg. In totaal moet je er een mooi niet al te dik laagje van kunnen maken bovenop de mango. Het deeg moet lekker plakkerig zijn, maar nog wel in kleine klompjes uit elkaar kunnen vallen. De verhoudingen komen niet zo nauw, dus pas vooral aan op hoe jij het lekker vind, het een goede structuur heeft en dat je voldoende hebt .
3. Bak de crumble. Veerdeel de crumble over de mangovulling. Zet het 20 minuten op 180 graden in de oven. Serveer met kokosyoghurt en wat verse munt.
Eet smakelijk!