Recepten

Homemade Garam Masala 

Eigen gemaakte kruidenmixen zijn zó veel lekkerder dan uit een potje in de winkel! Doordat je alles vers geroosterd en gemaald hebt komen de smaken helemaal vrij. Plus, je hebt zelf helemaal de controle over wat erin gaat. Je kan de smaak helemaal maken zoals jij hem wil en als je bepaalde kruiden niet mag, laat je die lekker weg. De mix behoud ongeveer 6 maanden die volle smaak. ⁠Al is het bij mij dan alweer ruimschoots op.

Deze garam masala is heerlijk in bijvoorbeeld een Indiaas roerei⁠ , een romige aardappelcurry⁠ of een Indiase rode linzencurry⁠!

1 volle kruidenpot | 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 el groene kardemompeulen
  • 4 kaneelstokjes
  • 6 el korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el kruidnagels
  • 7 laurierblaadjes
  • 2 el zwarte peperkorrels
  • 2 el gemberpoeder
  • 2 tl gemalen nootmuskaat⁠