Ultieme glutenvrije roti’s / wraps
Deze ultieme glutenvrije roti’s / wraps zijn op basis van rijstmeel, en zijn echt ideaal voor allerlei gerechten. Je kan ze als Indiase roti’s eten bij curry of bij dips zoals Baba Ganoush. Ze zijn ook een goede basis voor Turkse pizza’s of andere glutenvrije pizza’s. Of je vult ze en rolt ze op als […]
Indiase aardappelcurry
Deze Indiase aardappelcurry is een van de lekkerste curry’s die ik ooit heb gegeten! Punjabi dum aloo (Hashimoto versie). Echt verslavend. Je moet er wel even een ritje naar een Aziatische of Indiase supermarkt voor maken, maar geloof me, het is het meer dan waard. En als je eenmaal alles in huis hebt, is het […]
Snelle bietenhummus
Heb je weinig tijd of voel je je niet echt een keukenprinses? Geen zorgen! Deze snelle bietenhummus is de perfecte oplossing voor een heerlijke, gezonde en makkelijke lunch of snack. Heerlijk met glutenvrij platbrood, pitten-en-zaden crackers of gewoon met knapperige komkommer. En niet te vergeten, het is ook een geweldige toevoeging aan je borrelplank! 1 […]
Glutenvrije Turkse pizza | Lahmacun
Dit is het ultieme recept voor glutenvrije Turkse pizza wat mij betreft. Dit deeg rolt perfect dun uit, is goed vouwbaar zodat je hem opgerold kunt eten en is gewoon heel erg lekker. Ik bak de bodems van te voren heel even in de pan, zo voorkom je dat het deeg zompig wordt. Echter, als […]
Bloemkool-kerriebrood
Glutenvrije groentenbroden zijn een van mijn favoriete manieren om de hele dag door groenten te eten. Dit bloemkool-kerriebrood heeft bloemkool in de hoofdrol en dat heeft vele voordelen. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat bloemkool het stofje DIM, wat helpt om de hormoonhuishouding te stabiliseren. En als je hormoonhuishouding een beetje […]
Rode linzenköfte
Deze rode linzenköfte zijn een soort plantaardige worstjes, ook wel bekend als Mercimek Köfte. In Turkije zijn ze zeer geliefd. Ze worden traditioneel gemaakt van rode linzen en bulgur. Voor deze versie gebruik ik glutenvrije couscous. Ik gebruik de couscous van Green Age, op basis van mais- en rijstmeel, maar ook andere glutenvrije couscous werkt […]
Indiase varkenscurry
De Indiase keuken leent zich perfect voor diëten zonder gluten, zuivel, soja en suiker. Deze smaakvolle Indiase varkenscurry is daarop geen uitzondering. In plaats van rijst serveerde ik hem met quinoa. Als je niet tegen quinoa kunt, is rijst een goede vervanger. Erbij serveer ik een verfrissende komkommerraita (yoghurt saus), voor wat tegenwicht tegen de […]
Groene ontbijtomelet
Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Deze groene ontbijtomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen, maar dat is wat […]
Wortel- en rode linzensoep
Mijn moeder maakt de allerlekkerste linzensoep. Ik maak er graag variaties op, waarbij ik ook groentes toevoeg voor extra vitamines. Deze wortel- en rode linzensoep is een heerlijk voedzame lunch, of in een grotere portie een maaltijdsoep. Ook ideaal om voor een grotere groep te maken, omdat het makkelijk te maken is in grote hoeveelheden […]
Oesterzwam shoarma
Deze oesterzwam shoarma is een perfect vegan alternatief voor de shoarma klassieker. De paddenstoelen hebben een mooie vlezige structuur en nemen de kruidige smaken heerlijk op. Oesterzwammen zijn daarnaast ook nog eens heel gezond! Serveer hem op een glutenvrij pitabroodje of opgerold in glutenvrije wrap. 4 porties | 60 minuten Print Recept Ingrediënten Oesterzwam […]